Нешка Робева изгуби близък човек и написа: Казват, че до всеки успял мъж, стои една умна жена

Нешка Робева изгуби близък човек и написа: Казват, че до всеки успял мъж, стои една умна жена
От публикация в социалната мрежа стана ясно, че треньорката Нешка Робева е изгубила свой близък човек.

В профила си в социалната мрежа “Фейсбук”, Нешка Робева се прости със своята приятелка Мария Павлова. Мария е съпруга на великия наш поет Константин Павлов.

Ето какво пише в профила си Нешка Робева: “Светли празници, приятели, На втория ден от Рождество Христово, Мария пое по пътя към вечността… Мария Павлова.

Не се мъчете да си припомните коя е. Не я познавате. Не е известна… Не сте я гледали по телевизията…Не сте я слушали по радиото. Дори във вестниците на сте я чели… Мария Павлова или Мима, както малцината й приятели я наричахме, бе съпруга на Константин Павлов.

Казват, че до всеки успял мъж, стои една умна жена. Коста не бе успял мъж. Той бе гений! Единственото, в което безпогрешно успяваше, бе да върви срещу течението и да устоява, защото Тя бе неотлъчно до Него… Коста бе ръбат, чепат, скандалджия, побойник, съвсем малко възхваляван и грубо, до садизъм, отхвърлян… Забраняван… И въпреки това, устояваше на теченията, на конюнктурите, на предателствата и ударите под кръста, защото

Тя бе до него… Както Мария до своя син по стръмния път към…
Коста бе Поет в България – страната на разстреляните поети…

И до него, неотлъчно „докато Смъртта ги раздели“, бе Тя – Мария Павлова – Мъченицата.
Сбогом Мима. Благодаря ти за Коста… за приятелството…

Истината често, особено в некролог, звучи патетично, /сребърни камбанки, както Коста, би ни подиграл/но това не пречи да е Истина

Сбогом, Мима – приятелко.
И помни: „…Ще те чакаме трима…“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.