Не приеха за лечение жена от Сърница заради страх от коронавирус

Не приеха за лечение жена от Сърница заради страх от коронавирус

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена от град Сърница не е получила лекарска помощ в болница във Велинград, тъй като медиците са се уплашили да не е заразена с COVID 19.

Това разказа кметът на общината Неби Бозов, който се обърнал за помощ към лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, за да бъде приета пациентката.

Още по темата

17 юни 2020 05:46

295

12 юни 2020 13:06

12

В профила си  в социалните мрежи Бозов описва ситуацията:

“Със съжаление и горчивина мога да кажа, че станах участник в инцидент, който показа грозното лице на обществото ни. На наша съгражданка бе отказа спешна медицинска помощ от болница в областта поради страх на медиците, че може да е носител на коронавирус. Тя стоя час и половина в линейка, защото не искаха да осъществят прием. Считам това действие на медиците, отказали прием, за срамно и недостойно за хуманната професия, която упражняват. И отправям молба към Всевишния да пази нашите граждани. Защото е очевидно, че лекарите, които са призвани да пазят живота и здравето ни, не могат или не искат да го правят”.

Кметът на Сърница коментира, че в такива тежки времена като днешните проличават достойните хора, посветили живота си на каузата да съхранят и развиват обществото ни и държавността ни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.