Нинова призна за отношенията си с Радев и обвини Борисов в лицемерие

Нинова призна за отношенията си с Радев и обвини Борисов в лицемерие
Чувстваме се последователни, стабилни. В момента сме като остров на стабилност в тези дни. Това заяви в ефира на БНР лидерът на БСП – Корнелия Нинова.

„Разумното за страната е да се направи правителство.

Очакванията са към Трифонов. Трябва да се вземат антикризисни мерки за спасяване на икономиката и домакинствата. Това е първото нещо, което трябва да реши правителството. „, каза тя.
„За да се заложи допълнително финансиране, това трябва да стане през парламента. Плана за устойчивост още не е изпратен в Брюксел, а срокът изтича на 30-ти април.“

„Ние от БСП настоявахме за разглеждане на плана, ние имахме конкретни предложения по промени на плана. „, заяви лидерът на БСП.

„Ние не сме предлагали промени в изборния кодекс, ние подкрепихме тези на ИТН. Реформата е много голяма.

„Ние държим на видеонаблюдение, активна регистрация, машинно гласуване. Твърде често се сменят изборните ни правила и администрацията не може да се подготви.“, уточни Нинова.

„Ние 4 години искаме разграждане на модела Борисов. Ако погледнете във времето, ние сме единствената партия, която не е подкрепяла ГЕРБ. Те се окопават във властта. Ние сме последователни принципни. Никак не ни е трудно да го правим.“, категорична е тя.

„Борисов е явно лицемерен, той наложи практиката да си купува депутати от други партии. Той не спря да го опитва и в БСП, но не му се получи. Опитите му да разбие и БСП, както направи с останалите партии, които се докоснаха до него, се провалиха.“, заключи Нинова.

Тя призна и какви отношения има с президента Румен Радев. „Отношенията ни не са такива, каквито бяха представени по време на предизборната кампания, те бяха манипулирани. Негово решение е на кого ще връчи третия мандат. Ако това е БСП ще свикаме съвет и ще решим какво да правим“, обяви Нинова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.