Нинова призова прокуратурата да се задейства, Мая за сигнала на Илчовски: Няма да оставим нещата така

Нинова призова прокуратурата да се задейства, Мая за сигнала на Илчовски: Няма да оставим нещата така
Корнелия Нинова призова Прокуратурата да се самосезира за сигналите на бизнесмена Светослав Илчовски за Бойко Борисов. Тя направи това чрез пост в социалната мрежа фейсбук.

Ето какво написа лидерът на БСП:

„Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов.

Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината,каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави.“

Няма да коментирам какво е казал премиерът в оставка по повод скандала с бизнесмена Светослав Илчовски.
Комисията за проверка на дейността на предишното управление ще придвижи сигнала на Илчовски. Няма да оставим нещата така, само това мога да кажа за момента.
Това каза по Евроком шефът на комисията по ревизии към НС Мая Манолова.

Тя допълни: „ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на Красимир Ципов за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), защото е некомпетентен. Добре е, че са го осъзнали. Като заместник-министър на вътрешните работи в правителство на Бойко Борисов е покровителствал изборните манипулации на партията“.

„Борисов стигна до нашата теза – Ципов не става за председател на ЦИК“, коментира Манолова, предаде epicenter.bg.

„Очакваме втората сила да поеме отговорност и да предложи кадърен юрист с опит за председател“, добави още тя.

Арман Бабикян също коментира ситуацията, но пред Нова ТВ. Той също прати топката полето на следващите по големина парламентарни групи.

Ако се наложило обаче, от „Изправи се, мутри, вън“ имали подготвен човек за председател на ЦИК, който можел да се справи с поста.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.