Ню Йорк стана първенец по заразени в света

Ню Йорк стана първенец по заразени в света

Снимка: БГНЕС

В американският щат Ню Йорк диагностицираните с COVID-19 – болестта, предизвикана от новия коронавирус – са достигнали 160 хил. души, според информация, събрана от университета Джон Хопкинс. Това означава, че само в този щат има повече регистрирани случаи отколкото във всяка една държава по света, предава ABC News, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

10 апр 2020 08:20

5

10 апр 2020 07:46

23

Общо в САЩ са диагностицирани над 465 хил. болни от COVID-19, а по целия свят техния брой е повече от 1,6 млн. души от началото на епидемията. Болестта започна в Китай в края на 2019 г.

Точният брой на заразените е трудно да бъде изчислен
и официалните данни вероятно представляват само част от тях, заради липсата на тестове на много места, както и съмненията, че много правителства крият истинския брой на заразените пациенти.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.