Околийски: Пандемията се засилва, няма повод за оптимизъм

Околийски: Пандемията се засилва, няма повод за оптимизъм

Михаил Околийски. Снимка: архив, БГНЕС

“България все още седи добре на фона на другите държави в пандемичната ситуация, но няма повод за оптимизъм. Скоростта на пандемията се засилва, това е тревожното“. Това каза пред БНР доц. Михаил Околийски, представляващ офиса на Световната здравна организация в България.

„Можем да си купим още малко време, да изпълняваме мерките, не просто да ги затегнем“, смята доцентът.

Още по темата

24 мар 2020 09:33

37

Според него в България тотално липсва идеята за мултисекторно сътрудничество. „Не е само здравната система, която, ако се справи, всичко ще е наред. Новият модерен подход е здраве във всички политики. У нас се прави опит, смел опит от хората в Щаба и при конкретните действия“, каза Околийски.

По думите му не е достатъчно да сме в защита, да парираме епидемията, трябва да атакуваме. „Тази атака означава тестване на всички потенциално заразени хора. Тестовете са нужни, за да разберем истинския размер на епидемията, за да я контролираме“, смята Околийски.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.