Окончателно! Най-некадърният юрист Христо Иванов напусна парламента и политиката

Окончателно! Най-некадърният юрист Христо Иванов напусна парламента и политиката

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов вече официално не е депутат. Пленарната зала прие оставката му с 225 гласа “за”.

Той подаде заявление за напускане на 50-ото Народно събрание. Заявлението беше депозирано в деловодството на парламента.

Ден след провеждането на парламентарните избори на 9 юни Христо Иванов заяви, че се отказва от председателския пост на „Да, България“ заради слабото представяне на партията в коалиция с „Продължаваме промяната“. Той също така обяви, че ще напусне и Народното събрание веднага след като положи клетва като народен представител.

Гласуването на такива решения обикновено е технически въпрос, който протича без дебати.

Днес обаче такъв имаше и той бе открит от Тошко Йорданов от “Има такъв народ”, който заяви, че Народно събрание започва работата си с нещо полезно – “с махането на най-некадърния юрист”.

Той беше най-вреден, заради неговите фиксации конституцията беше направена на саздърма, рече Йорданов. По думите му Иванов е “най-некадърният юрист в света” и без него “този парламент ще има една идея по-добра компетентност”.

Не можете да стъпите на малкото му пръстче, отвърна Манол Пейков от “Продължаваме промяната”. Направихте Рая Назарян председател на НС, а така тя влиза в списъка за евентуален служебен премиер, изтъкна той.

Оставката беше достойно поведение, което не виждам от вас напоследък, репликира и Божидар Божанов от “Демократична България”.

Манол Пейков ще играе ролята на Искрен Митев в този парламент, прогнозира в дупликата си Тошко Йорданов.

Комисията за психично болни трябва да е постоянно действаща, нашата парламентарна група ще подкрепи това, рече шефът на групата на ИТН.

Точно с промените на Христо Иванов направиха така, че не президентът да посочва служебен премиер, а да избира от “някакво меню”, напомни Йорданов. Вие, скъпи некадърници, направихте това, добави той.

По отношение на избора на Рая Назарян за председател на парламента с помощта на гласовете нас ИТН, Пейков заяви: „Ако не успеем да направим правителство, тя е един от хората, които могат да станат служебен премиер. Това го направихте вие“.

„Вашият единствен план е да си напълните джоба с жълти стотинки“, обърна се Пейков към Йорданов.

„Опитайте да се да усмирите нагона си поне. Всички нормални хора виждаме какво правите. Не минавайте тази граница на приличието“, призова Пейков.

„Явно Манол Пейков ще го изграе Искрен Митев на този парламент“, репликира Тошко Йорданов, който излезе на трибуната с тениска на AC/DC. Той нарече Пейков „шут“.

На трибуната излезе и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Да благодарим на Христо Иванов, че въпреки всички трудности той беше един диалогичен народен представител, с който сме работили. За мен беше чест да бъдат рамо до рамо с него. Ако всеки народен представител направи промяна в България с размера на тази, която Христо Иванов направи, България ще бъде различна държава. Благодаря на Христо Иванов, за самокритиката. Да пожелаем всеки един от нас да има поне такава значима роля за развитието на държавата“, заяви той.

Наистина направи промяна – промени принципите си, заяви Станислав Балабанов от ИТН, връщайки се на темите за последните промени в конституцията и за сглобката в предходния мандат. Щастие за мен ще е, че няма да е в тоя парламент, за да можем, ако има разум, да оправим грешките му, добави Балабанов.

Да гледаме напред, а не да се обръщаме постоянно в миналото. Моля ви, колеги, представете си как изглеждаме, призова Борислав Гуцанов от БСП.

Благодаря от името на ДСБ за каузите и за това, че пое отговорност, каза Йордан Иванов.

Вашият лидер е лично отговорен за чалгизацията на българските граждани, заяви той по адрес на ИТН и Слави Трифонов.

В крайна сметката оставката на Христо Иванов беше приета единодушно с 225 гласа “за”.

Самият Иванов не присъства в пленарната зала.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.