Отмениха и Европейското по лека атлетика в Париж

Отмениха и Европейското по лека атлетика в Париж

Снимка: БГНЕС

Европейско първенство по лека атлетика на открито в Париж (25-30 август) 2020 няма да има. Решението е взето от местния комитет и федерацията по атлетика във Франция след разразилата се пандемията от COVID-19, която е обзела целия свят и професионалният спорт.

Съдбоносната сбирка се проведе вчера, като страните оцениха всички възможни варианти за провеждане на първенството през годината, но стана ясно, че това е неизбежно, в следствие на събитията в глобален план.

“Ситуацията на Земята е далеч от овладяване и забраната във Франция за провеждане на масови събития в страната не позволяват да продължаваме да мислим, че ще има шампионат”, огласиха от френския комитет, цитирани от Gol.bg.

Така европейското по лека атлетика стана поредното голямо събитие, което няма да се проведе тази година. Преди това бяха отменени редица световни и европейски първенства, както и Евро 2020 по футбол и Олимпийските игри в Токио.

Всичко за отмяната на европейското първенство по лека атлетика четете в Gol.bg

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.