Още над 1,7 млн. лв. харчи парламентът за новата си зала

Още над 1,7 млн. лв. харчи парламентът за новата си зала

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Народното събрание търси фирма, която да изгради конферентна аудио-видео система в новата Пленарна зала и в Конферентната зала на депутатите в бившия Партиен дом.

Още по темата

2 яну 2020 08:50

35

8 ное 2019 09:36

16

Прогнозната стойност на обществена поръчка, която е пусната на сайта на НС, е 1 730 000 лева без ДДС. За техниката и монтирането й са предвидени 1 68 000 лева. 14 000 лева ще отидат за доставка и монтаж на озвучителна уредба. 48 000 лева ще бъдат похарчени за гаранционно и сервизно поддържане на системата за срок от 36 месеца.

Това е поредната обществена поръчка за оборудване на новата Пленарна зала на депутатите.

До моментът ремонтът й е струвал на данъкоплатците близо 25 милиона лева, но все още бившият Партиен дом не е готов да посрещне изцяло депутатите, въпреки че преустройството на залата трябваше да приключи още в началото на януари 2018-а за българското европредседателство. Това така и не се сучи заради забавяне на ремонтите дейности.

Така в сградата на пл. “Княз Александър Батенберг”
все още продължават да се провеждат само заседанията на комисиите, а пленарните заседания все още се състоят в старата сградата на Народното събрание.

Новата пленарна зала обаче вече е готова
. Тя е под стъклен купол. Неговата площ е около 500 кв. метра, а стъклопакетът – с два или три плекса, UV защита, филми за звукоизолация и акустика. Местата за депутати са 270, но има възможност и за допълнителни.

Креслата са сини като в Европейския парламент.

Ръководството на парламента ще стои на президиум,
където има седем места. До него има места за Министерския съвет, президента, вицепрезидента и патриарха на Българската православна църква.

Отстрани зад стъклени тераси има места за официални гости.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.