Партиите загиват! Румен Радев взима 1 млн. гласа

Партиите загиват! Румен Радев взима 1 млн. гласа
Политическите фигуранти и парламентарни еднодневки ще бъдат преподредени и буквално изтрити след появата на партията на Румен Радев, която може да се бори за над 1 млн. гласа на отчаяните от статуквото българи.

Предстоящите местни избори ще докажат, че в обществото ни се е оформила огромна избирателна ниша, която нито един от субектите на властта не може да запълни, твърдят пред „Филтър“ социолози, които са изследвали на терен нагласите на електората преди местния вот.

Проучванията им показват, че близо един милион българи не откриват своето представителство в нито една от партиите, не са доволни от властта и търсят нова формация и лидер, на които да гласуват доверие. В огромната си част тази недоволна част от българите била склонна да подкрепи Румен Радев, ако той публично обяви свой проект.

Неотдавна Радев заяви, че стартира движение „Трети март“, въпреки че то бе дефинирано от инициативния комитет за създаването му като не-доволство срещу смяната на националния празник от 3 март на 24 май. Никой обаче не се съмнява, че това е основата на партия, която Радев би могъл да оглави, след като приключи мандатът му през 2027 г.

Богоборци! Досетихте се, нали! Точно така – болшевиките – марксисти, а понастоящем техните наследници, неолибералите – неокомунисти

Точно времето, което остава дотогава, е и големият проблем за политическите амбиции на президента. Засега той акумулира подкрепата на опозиционно настроените българи, но не е ясно дали ситуацията няма да се е променила след 4 години.

Разбира се, Радев може да прекрати и предсрочно мандата си, но това има смисъл да стане само ако в страната се е оформила ситуация за извънредни парламентарни избори. Историята досега показва, че нов политически проект има смисъл да бъде лансиран при вот за Народното събрание, защото тогава реално има шансове за активно навлизане в политическия живот.

Социолозите обясняват освен това, че евентуалната партия на Радев трябва непременно да бъде оглавявана от самия него. Друг човек, макар и с близък до летеца профил, не би имал същия успех.

Обяснението е, че Румен Радев има изграден устойчив образ, който е оформен и доказан през годините. Президентът е заявявал многократно позициите си по отношение на ГЕРБ и „Промяната“, войната в Украйна и кадруването в службите.

Тезите му са спорни за част от обществото, но не са малко тези, които го подкрепят. Той пък съзнателно не спира атаките срещу правителството, защото така се затвърждава като единствената опозиция на управляващите от порочната сглобка.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.