Пекин застрашен от втора вълна на COVID-19

 Пекин застрашен от втора вълна на COVID-19

Снимка: БГНЕС

Китай е изправен пред нова опасност – втора вълна на коронавирус, която е внесена от чужбина. Пекин е най-застрашен, защото там кацат предимно китайци, които се завръщат у дома. 

Страната тъкмо беше започнала да се съвзема от епидемията, но сега започна да обмисля нови мерки. 

“От началото на епидемията ситуацията в Пекин не е много тежка, но в момента мерките, които декларираха, че уж ще отпадат, остават строги”, обясни пред Bulgaria ON AIR сънародникът ни Иван Цветанов, който живее в Пекин. 
“В Пекин районите за живеене са обособени с портал. Издадени са пропуски на всички. Срещу такъв и лична карта те допускат до района, в който живееш. Същото е и по месторабота”, разказа още Цветанов.  

Още по темата

1 апр 2020 15:26

9

1 апр 2020 13:32

149

1 апр 2020 10:50

25

Той посочи, че хората масово използват мобилно приложение, което дава информация за здравния им статус. 

“Сканираш QR код и излиза дали си бил заразен, боледувал, здрав и къде си бил последните 14 дни”, поясни сънародникът ни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.