Пловдивчанка, която живее в САЩ, се ваксинира срещу COVID-19 и сподели първите си впечатления

Пловдивчанка, която живее в САЩ, се ваксинира срещу COVID-19 и сподели първите си впечатления
Преди половин час получих първата доза от анти- ковид ваксината на Pfizer.

Чувствам се чудесно. Първите 15 минути само седях, по препоръка на сестрата, която ми би инжекцията. След това се разхождах, пих вода, сега ще си взема кафе.

И чак тогава ще шофирам. Обещавам да бъда откровена с вас и да споделя, ако имам странични симптоми.

Това написа в личния си профил във Facebook пловдивчанката Ваня Божилова – Креймър, която от години живее в Чикаго. Тя е сред първите, които се ваксинираха срещу COVID-19.

„За мен масовото ваксиниране е много важно, най-голямата и важна крачка към връщането ни към нормалността! Питайте, ако имате въпроси!

Ваксинирам се с желание и вълнение и защото искам скоро да прегърна майка ми и брат ми. Искам да се видя с приятели в България и Европа, да празнуваме с Дейвид на красиво място наближаващата ни годишнина от сватбата. Искам синът ни да се върне в училище, да има нормален 11 -ти и 12-ти клас. Да е в сградата на гимназията и да е сред връстници – да се влюбва, да закъснява за час, да се шегува с връстници.

Ваксинирам се, защото искам да ходя на театър, на кино, на концерти, на срещи с писатели. Защото искам да пия дълго кафе с приятелки…

Ваксинирам се, защото обичам живота!“, пише Ваня и уточнява, че втората доза на ваксината ще й бъде поставена на 7 януари – навръх празника й – Ивановден.

Пловдивчанката работи в една от най-големите болници в Чикаго – на регистратурата в онкологичната клиника, и е сред служителите, които първи имат възможност да се имунизират. Постът й предизвика буря от възторжени коментари на българи, които й пожелават да е здрава и все така възторжена.

Преди часове тя отново „даде отчет“ във Facebook:

На третия ден след като получих първата доза от анти-ковид ваксината на Bointech&Pfizer, продължавам да се чувствам чудесно.

Нямам никакви симптоми и странични ефекти. Само сутринта се успах…

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.