Политици поздравяват материала, а материала поздравява майките им

Политици поздравяват материала, а материала поздравява майките им
Винаги съм се чудила на еуфорията на народа при приключване завъртането на планетата около слънцето и започването на новата обиколка, тоест година.

То са едни тежки размисли за отминалата година и някакви напълно необосновани илюзии за идващата.

В края на краищата всичко се свежда до пиене, плюскане и пиратки. Някъде към Ивановден народът осъзнава, че е опукал сума ти пари за новогодишни трапези и изненади, сметките са на макс, а нищо в живота му не се е променило.


Промяната -началото! Совите не са това, което са! Това може да ви изглежда като зад..к, но всъщност са настъпващите европейски ценности.

Много са забавни и заканите за новата година как ще се променят хората, как ще отслабнат, станат по-добри, ще спечелят пари, ще изпълнят мечтите си и т.н.

Все едно досега не са имали възможност, а сега някаква вълшебна пръчица ще им помогне. Телевизиите нахъсват на макс да ставаме малоумни консуматори, купуващи всичко, дори вземащи заеми, за да си купят всичко, което се рекламира. Заложните къщи и бързите кредити предлагат да съдействат да се увътрим със заеми, за да изкараме една незабравима нова година и да блеснем.

Богатите с презрение гледат забавленията на плебса и публикуват снимки от скъпи и екзотични местенца, залепили дежурната щастлива усмивка на ботоксовите си физиономии, по-скромните се снимат щастливо нахилени около трупа на прасето Гошко и публикуват статуси, че “ей тва е животът, когато сме най-зле, така да сме”. Самотните се депресират, че са сами, а тези с много хора около тях им се иска да удушат поне половината.

Всички чакат като дълг полунощ, за да изгърмят колкото се може повече фойерверки, пиратки и т.н. и да се почустват мъже. Тонове руска, повтарям – руска салата, стоят по хладилниците, а всяка домакиня трескаво подбира най-яката мушама и манджа, които да фотне във фейсбук.

Прически на вафлички, рокли на пайети, задължително чалга. Политици поздравяват материала, а материала поздравява майките им.

Карай да върви, и това ще мине. Не, че искам да ви сваля на земята, но е забавно как си мислите, че нещо ще се промени. Няма. Ако не се промените вие!

А честито ви поредно завъртане на планетата около слънцето.

Елена Гунчева-Гривова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.