Президентът Радев: Политическата криза не е приключила, Илков ще покаже на кого служи

Президентът Радев: Политическата криза не е приключила, Илков ще покаже на кого служи ВИДЕО
Въпреки риска от блокаж на държавата, заложен в конституционните промени, днес вече има назначено правителство и определена дата за изборите.

Политическата криза обаче не е отминала и тя ще намери своето разрешение едва когато Народното събрание успее да формира устойчиво мнозинство, което да излъчи не просто редовно, а ефективно редовно правителство.

Тази устойчивост на мнозинството е функция от неговата легитимност, която произтича от два важни фактора – избирателната активност и честността на вота.

Когато избирателната активност е ниска, както е напоследък, именно честността на вота придобива огромна тежест.

Затова продължавам да настоявам борбата с купения и контролиран вот да бъде издигната като приоритет, защото това уродливо явление изкривява вота на гражданите, дава възможност на компрометирани фигури да се домогват до Народното събрание, да се обличат в институционална власт и да се разпореждат със съдбата на българите.

Това нагнетява отвращение и безнадеждност у хората и руши самата политическа система и държавността.

МВР има важна роля за пресичане на купения и контролиран вот и затова ще следим действията на новия министър на вътрешните работи. Те ще покажат дали той е човек на този и онзи или на българските граждани.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.