Приемът за първи клас в София онлайн от март 2021 г.

Приемът за първи клас в София онлайн от март 2021 г.

Снимка: БГНЕС

Столичната община планира да разработи информационна електронна система за записване на децата в първи клас. Очаква се до месец да бъде обявена обществената поръчка, а новата система ще е изцяло готова през март 2021 г. Това съобщи зам.-кметът по дигитализация на града Владимир Данаилов, цитиран от в. Монитор.

Данаилов заедно с общинските съветници Христиан Петров и Николай Стойнев представиха проекти за дигитална трансформация на столицата. 

Данаилов каза, че през последните години за първи клас кандидатстват около 10-11 хиляди деца в 167 училища. “Новата система ще дава възможност да се кандидатства в няколко училища едновременно, класирането ще става автоматично по критерии”, обясни зам.-кметът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.