Протестиращи свалиха знамето на ЕС заради заплахата на фон дер Лайен към Италия (ВИДЕО)

 Протестиращи свалиха знамето на ЕС заради заплахата на фон дер Лайен към Италия (ВИДЕО)
Италианци свалиха знамето на ЕС в знак на протест срещу изказването на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен преди два дни.

Видео от протестната акция пред централата на ЕК в Рим беше качено в Туитър.

Протестиращ се качи на сградата и свали знамето на Евросъюза заради заплахата, отправена от фон дер Лайен към Италия, че страната ще бъде наказана, ако се отклони от „демократичните принципи“.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Италия, че ще бъде наказана в случай, че политиката на страната не съответства на тази на ЕС.

Поводът за изказването й беше прогнозата за победа на крайната десница на парламентарните избори в неделя.

На свой ред десницата в Италия заплаши фон дер Лайен, че италианските евродепутати ще поискат вот на недоверие срещу нея в Еропарламента.

ЕС разполага с „инструменти “, за да отговори, ако политическата ситуация в Италия тръгне в „ трудна посока “, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя намекна, че страната може да бъде изправена пред наказания като тези, наложени наскоро срещу Унгария и Полша, ако предстоящите избори доведат до победа на партии, които имат по-различна политика от общоприетата в ЕС.

„Какво е това, заплаха ли е?“, отговори във Фейсбук лидерът на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини. „Уважение към свободния, демократичен и суверен вот на италианския народ“, допълни той.

„Това беше една долна заплаха. Тази госпожа представлява всички европейци, заплатата й се плаща от всички нас и това беше отвратителна и арогантна заплаха“, заяви още той.

„В неделя италианците гласуват, а не бюрократите от Брюксел, ако аз бях председател на Европейската комисия, щях да бъда по-обезпокоен за енергийните сметки“, каза Салвини.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.