Путин обеща “Никакъв газ, никакъв петрол, никакви въглища, никакъв мазут, нищо.” за страните, които

Путин обеща "Никакъв газ, никакъв петрол, никакви въглища, никакъв мазут, нищо." за страните, които
Русия ще спре доставките на нефт и газ за страните, които въвеждат ценови ограничения, заяви президентът Владимир Путин.

Ограничаването на цените, което някои западни страни обмислят, “би било абсолютно глупаво решение”, заяви Путин на Източния икономически форум в тихоокеанския пристанищен град Владивосток, съобщава “Дарик”.

“Ние няма да доставяме нищо, ако това противоречи на нашите интереси, в този случай на икономическите”, каза той. “Никакъв газ, никакъв петрол, никакви въглища, никакъв мазут, нищо.”

В петък индустриализираните сили от Г-7 обещаха спешно да пристъпят към въвеждане на ценови таван върху вноса на руски петрол.

Путин заяви, че Русия ще спазва договорните си задължения, и изрази надежда, че и други държави ще направят същото.

“Онези, които се опитват да ни наложат нещо, днес не са в състояние да ни диктуват волята си”, каза Путин. “Те трябва да се вразумят.”

Посочвайки повишаването на цените на енергията в Европа в навечерието на зимата, Путин настоя, че Русия няма да доставя нищо извън съществуващите договори.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.