Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни

Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни
Властта отново се опита да постави под карантина святата ни памет.

Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана.

Затова смятам, че имаме бъдеще като народ, заяви президентът Румен Радев от връх Шипка.

Той произнесе и слово по случай националния празник на страната, което започна с няколко въпроса към всички, които се изкачиха днес на върха.

“Отново е 3 март и ние пак сме тук и пак сме тук хиляди пред Храма на свободата.

Искам да попитам нещо – очаквали ли сте, че някога някой ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка?

Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си?”, запита множеството Радев.

Героичните епоси са рядкост, но достойнството и характера са подложени на изпитание всеки ден, подчерта държавният глава.

“Властта принадлежи на народа, но народът трябва да я отстоява, винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне.

Историята е урок, геройствата са вдъхновение, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои – нужна е вяра, нужно е усилие, “дела трябват, а не думи”, както е рекъл Апостолът. Да живее България!”, завърши речта си Радев.

По публикацията работи: Александър Попов

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.