Радев към служебния кабинет: Овладейте ръста на цените

Радев към служебния кабинет: Овладейте ръста на цените

Президентът Румен Радев представи състава на служебния кабинет.

Пред новите министри той посочи, че поемат управлението във вихреща се инфлация, обедняване, непосилни цени на горивата и енергоносителите, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, предава Нова тв.

„Това е четвърто служебното правителство, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните три служебни кабинета.

Вие поемате отговорност за управлението на България в труден момент”, отчете държавният глава.

Пряко следствие на войната е глобалната енергийна криза. Тя ще изостри социалното напрежение с потенциал за нови политически кризи.

Сигурност на доставките и цена на енергоносителите – това трябва да са двата приоритета, от които да се води правителството.

Другата последица е производствената криза.

Важен приоритет пред вас е да осигурите предвидимост и ясен хоризонт пред земеделските производители и овладяване на ръста на цените“, допълни той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.