Радев: Несериозно е да мислим за служебен кабинет, тече процедура за съставяне на редовен

Радев: Несериозно е да мислим за служебен кабинет, тече процедура за съставяне на редовен
Несериозно е да мислим за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който днес даде начало на инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“.

„Надявам се всеки да осъзнава своята отговорност. Това не е отговорност на една единствена парламентарно представена партия. Това е отговорност на всички политически партии в този парламент – да намерят този консенсус в името на едно правителство, което ще работи в интерес на обществото и с широка парламентарна подкрепа“, каза държавният глава.

На въпрос дали нови избори ще произведат по-стабилна ситуация, Румен Радев заяви, че не може да каже и че зависи какво ще се случи от тези мандати. Той добави, че не може да каже дали се задават скоро предсрочни парламентарни избори.

„Време е парламентарно представените партии да дадат знак, че са намерили общия диалог, който да ги обедини.

Пак казвам – около ясни, принципи, приоритети, ясна ценностна рамка. Една безпринципна коалиция може да задълбочи кризата от друга страна“, предупреди президентът Румен Радев.

„Имаме нужда от решителни промени, които да бъдат вършени според очакванията на българите, а не според егоистични виждания на отделните партии“, категоричен беше държавният глава.

Президентът коментира и атмосферата в Народното събрание. „Мисля, че започва да се намира правилният тон. Предизборните страсти се уталожват, това е един добър сигнал. Надявам се да се запази добрият тон, да има конструктивност, защото времето е ограничено“, посочи той.

Радев обаче не съобщи конкретната дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия „Има такъв народ“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.