Радев: Няма да оставим старите хора без пари! Те заслужават да живеят достойно!

Радев: Няма да оставим старите хора без пари! Те заслужават да живеят достойно!

Добавките от 50 лева за пенсионерите, които Борисов спря, ще продължават да се дават.

Това съобщиха на брифинг от служебното правителство.

Осъзнаваме, че положението, е което се намираме е тежко, свързано с кризата, свързана от ковид вирус.

Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство затова дали и доколко ще продължи социално –икономическите мерки, които са въведени с различни постановления ан МС.

За съжаление някои от тях бяха обезпечени само до края на месеца май, а други – до месец юни.

Съзнаване колко важно е това за българските граждани. На първото заседание обсъдихме възможността за продължаване на тези мерки.

Това са 60/40, 80/20 , мерките, свързани с децата, които не ходят на училище и родителите, които са в неплатен отпуск, 50-те лева, които се изплащат допълнително на всички пенсионери“ Това заяви на брифинг служебният социален министър Гълъб Донев.

Той посочи, че добавките към пенсиите ще се изплащат най-малко до края на мандата на служебния кабинет, а може и след това.

Президентът Радев посочи в своя реч наскоро, че няма да остави старите хора да мизерстват и настоя за преизчисление на пенсиите.

Не може нашите родители да тънат в бедност, а олигарсите в разкош, посочи той. / bulpress.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.