Радев: Службите да предоставят информация по „Досиетата Пандора“

Радев: Службите да предоставят информация по „Досиетата Пандора“
Службите са длъжни да предоставят информация по „Досиетата Пандора“, заяви президентът Румен Радев.

Той потвърди, че е готов да участва в публични дебати с опонентите си в президентската надпревара.

Президентът Румен Радев коментира, че службите са длъжни да предоставят повече информация за българските имена в досиетата „Пандора“.

„Явно ще излизат още много хора, но все пак правете разлика между хора, които заемат държавни постове, и хора от бизнеса. Трябва да се направи такава разлика“, каза той.

Всички служби, включително МВР, работят по случая „Досиетата Пандора“ с изтекли документи за офшорни фирми, заяви от своя страна служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията, както в случая с прилагането на глобалния закон „Магнитски“. Когато видим как стоят нещата ще ви информираме“, каза той пред журналисти.

„Всички работят по случая, защото недекларирането е работа както на службата за сигурност, така и на службата за обществен ред и сигурност“, добави Бойко Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.