Радев: Щамът „Делта плюс“, който идва при нас, е много по-заразен. Алтернативата е…

Радев: Щамът „Делта плюс“, който идва при нас, е много по-заразен. Алтернативата е…
„Този щам, който идва при нас – Делта плюс, е много по-заразен от оригиналния щам.

Само със спазването на мерките можем да преодолеем в това.

Алтернативата е пълното затваряне, без аптеките и хранителните магазини“. Това обяви президентът Румен Радев след посещение на Спешна помощ.

„Искам да изразява своята благодарност и подкрепа към всичките екипи на Спешна помощ за всеотдайната работа – изключително важна служба в България, не само в пандемията. България е първа по смъртност, така нареченият златен шанс го дават именно тези хора. Има много още какво да се направи, държавата им дължи много, заслужават по-добри условия на труд, базата има своя лимит, и разбира се, по-добро заплащане“, каза той.

„В много от болниците вече няма свободни места в интензивните отделения. Проблемът е в изчерпването на леглата в реанимациите, а не в координацията. Координацията работи.“

„Преди дни имахме най-свирепите хакерски атаки срещу България изобщо. Пандемичната обстановка се усложнява. Има проблеми с изборите зад граница. Затова всички институции трябва да работят заедно“, заяви Румен Радев.

„Г-н Борисов е време да даде ясен отговор защо саботира ваксинационния процес с лъжливи изказвания.“

Това каза Радев във връзка с думи на Борисов, казани в неделя в Асеновград, че „поставят на българите ваксини с изтекъл срок на годност”, предаде репортер на БГНЕС.

„Призовавам да сме отговорни като общество. Само със спазване на мерките може да преодолеем това препятствие. Другата алтернатива е пълен локдаун“, каза Радев пред медиите, след като посети Центъра за спешна медицинска помощ в София.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.