Радев: Ще бдя България да не се отклони от пътя

Радев: Ще бдя България да не се отклони от пътя
„Преди 5 години за първи път приех строя на армията. Помня очите на хората, които бяха дошли в мразовития януари, за да подкрепят надеждите за нова България“

Това заяви Румен Радев при встъпването си в длъжност за втори мандат.

„Пет години посветихме на битката за законност и демокрация.

Призовавах и работех за единение.

Упрекваха ме, че разединявам, но гласовете ви показаха, че трябва да се разделим с част от миналото.

Върнахме на хората честните избори, а на парламента да пребори корупцията и да съживи демократичните институции“, допълни той.

„Ще бдя държавата да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, сигурността, закона и справедливостта, защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия, защото политическата промяна е само първа крачка“, каза още Радев.

„Нека не забравяме, че не са много държавите съхранили своя език, име и вяра през историята. Ако днес България е една от тях, това е защото нашия народ е осъзнал нуждата от единство на меч, дух и слово“, заяви президентът.

„Вярвам, че заедно ще продължим да градим силна, модерна и просперираща държава. Да живее България“, завърши Радев.

След като положиха клетва като президент и вицепрезидент, започна официалната церемония по встъпването в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова.

След речта на Румен Радев се чуха 21 топовни салюта, както и българският химн „Мила Родино“, Румен Радев и Илияна Йотова положиха венец пред Паметника на Незнайния воин.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.