Радев: Ще е грешка да мислим, че балотажът е предрешен. Ще се сблъскаме с картела на статуквото! ВИДЕО

Радев: Ще е грешка да мислим, че балотажът е предрешен. Ще се сблъскаме с картела на статуквото! ВИДЕО
Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар след излизането на exit poll данните за вота в 2 в 1.

„Едно е ясно – изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с авторитаризма. Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, отговорността да се прехвърля на други – явно не сполучиха”, каза той.

Поздравяваме всички партии, това правителство трябва да бъде реформаторско, антикорупционно и социално. Да не остави съмнение за почтеност, зададе формулата Радев.

Няма да бъде лесно съставянето на работеща конфигурация в този парламент. Трябва да има правителство. Но въпросът е дали ще е на всяка цена или обединено от принципи. Партиите на промяната имат шанс и се надявам да се възползват от това.

Предстои балотаж, но изборите не са предрешени. Ще се сблъскаме с картела на статуквото и единственият начин да надделее над огромните му ресурси, е да се мобилизираме. Зависи от гласа на всеки българин, който вярва, че България на независимостта е възможна, призова Радев.

Той каза, че за балотажа ще разчита на всички партии, които бяха с тях в кампанията, както и на всички българи.

И добави: „Разбира се, че ще ме видите на предизборен дебат“.

Радев обясни, че не се е явил на дебата с Герджиков, защото има равно отношение към всички българи и е нямало как да предпочете един кандидат пред друг.

Настоящият президент благодари на всички, които са дали своя вот за бъдещето на България и на изборната администрация. Както и на всички, които са ги подкрепили с Йотова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.