Радев: Kористните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети

Радев: Kористните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети
Държавният глава Румен Радев говори пред журналистите относно вота на недоверие срещу правителството:

Kористните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети. Затова беше очевидно, че вотът на недоверие към правителството няма да успее.

Големият проблем обаче е, че управляващите имат не една, а две програми, по които работят – официална и неявна.

Управленската и законодателна програма на мнозинството се изпълнява със спорна ефективност и като количество, и като качество, защото тя е изцяло подчинена на неявната програма, обявена в “оня запис”. Това е програмата за превземането на кадровите лостове на властта и за захранването на “нашите” фирми.

Жизненоважната част на неявната програма е ултиматумът за цялост на сглобката чрез опрощаване на старите грехове на коалиционните партньори и тяхното избелване. Всичко това се маскира зад шумни, ежедневни клетви в евроатлантизъм, които всъщност възпрепятстват европейското развитие на България, защото непрекъснато генерират евроскептицизъм и осуетяват пълноценната ни европейска интеграция.

Явно решението вчера на Народното събрание е да продължи този грозен политически театър, отблъскващ здравомислещите хора.

Румен Радев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.