Рашков: Борисов притежава главния прокурор. Защо прокуратурата не влезе в „Бояна“ за пачките и кюлчетата?!

Обмислям дали има смисъл при тази прокуратурата да се подават подобни сигнали.

Прокуратурата без участието на главния прокурор у нас е превърната в политическо оръжие.

В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейeр множество досъдебни производства, така че ще се опита да спъва работата на МВР. Това каза шефът на МВР Бойко Рашков по БНР.

Не можете да си представите какви са писма-дайте това, дайте онова. Отдолу пишат до 15 часа, например, да им се предоставят съответните материали. Изисква се често пъти технологично време да се открият материали. Обмислям има ли смисъл да се подаде сигнал, или да дам на медиите, като силна власт, да се запознаят със сигнала.

Оставете борисовите изрази „дума срещу дума“. Този случай далеч не е такъв. Необходимо ми е още малко време да обмисля въпроса как да реагирам. Човекът, който ми даде информация- ако те имат доверие в прокуратурата, защо отиват при вътрешния министър. Тези хора не отиват в прокуратурата. Защо?

Г-н Борисов изобщо няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На 4-ти април, когато той се отказа от депутатското място, той заяви, че на него не му трябва имунитет. На него не му трябва такъв на народен представител. Г-н Борисов има абсолютен имунитет, защото той притежава главния прокурор. Защо както нахлу Гешев с 30-40 души в президентството, не нахлу по същия начин в „Бояна“, където на снимките се виждат банкноти в евро и златни кюлчета.

Вместо поне да има претърсване, прокурорите в момента мълчат. Има способ, по който да се установи дали тези кюлчета са дадени от определени бизнесмени. Това лесно може да се установи дали е така или не е така. Прокуратурата нали трябва да вдигне имиджа си от 2-3 процента поне на 50 процента. Главният прокурор се обръща към премиера Борисов с „шефе“. Всички знаят какво значи това. Министър-председателят затова не му трябва имунитет. Трябва му главния прокурор.

Сигнализирал съм многократно за нарушения по прилагането на СРС-та. Борисов не реагира многократно на това. Службите, които са му подчинени в хиляди случаи безогледно са нарушавали закона. В кабинета ми дойде и неговият съветник по сигурност Георги Кръстев и му обясних какви нарушения констатираме в ДАНС, чиито председател се хвали какви ордени има. Тези институции не са се интересували какви безобразия се вършат там. Ордените и медалите от чужбина са за това как си вършим ежедневно работа. И не като излизаме 4-5 месеца неплатен отпуск. А се стои на мястото вярно и честно.

Неговите хора са в срамна позиция да предоставят на Борисов информация едва ли не само за негово ползване. Нещата са много по-дълбоки. Нека да не рони сълзи този човек. Аз съм разговарял много пъти с него. Установихме как съдии, без да четат, са давали разрешение за прилагане на СРС-та. Много силно оръжие са тези тайни способи. То е ефективно средство. То трябва да се ползва от морални хора, които няма да газят закона. Сега законът е газен безогледно, за да се удовлетворят лични, групови и политически интереси.

Борисов на практика поднесе главата на шефа на ДАНС да бъде освободен. Той трябва да бди за националната сигурност, да не да се прекланя пред силния на деня. Има външни опасности, повишен мигрантски натиск, войни, които се водят наблизо. И да посъветваш тези хора да излязат почти в половин-годишен отпуск, нека вашите слушатели да си направят сметка.

Дари за кратко, смятам, че ще може да се възстанови държавността. Не може да се рабати за един човек. Тези дни го чувам как говори за 9-ти септември. Та той изгради тоталитарна система и всички служби са негови. Това се вижда от всички. Жалко, че няма да ни стигне времето. Трябва цял мандат на едно редовно правителство, за да установи всички проблеми, които той е създал. Как може български премиер да спи до 2-3 милиона в спалнята. Да не говорим за морала. Българските граждани да построили резиденция. Тя не е , за да се водят там плеймейтки. Ако си има потребности, да си ги води вкъщи. Да се съмняваме ли дали там е той в леглото, дали има кюлчета злато, дали има пистолет до леглото?! Той ли говори за председателката на парламента или някой друг?

Има опитни кадри в МВР, които искат да работят по друг начин. Ние се подготвяме за изборите. Този главен прокурор много бързо, щабове има преди него. нищо ново под слънцето. Имаме ориентация кои лица се занимават с такава дейност / бел. ред. купуване на гласове/, ще направим всичко възможно да не се занимават с такава дейност. Машинното гласуване надявам се да ни даде предпоставката за едни честни избори. Да не се даде възможност да се изкриви политическата картина у нас.

Те са много изнервени в момента. Не са в позиция те да казват кога да се изнесе информацията за подслушването. Нещата зависят от гледна точка на закона. Аз не мога да изнеса имена, защото ще ми бъде потърсена отговорност.. възложил съм проверка. Надявам се следващият месец да приключи. Работата е доста. Една прецизна проверка изисква време. Какво значи политик? Нима в тези регистри са президента и вицепрезидента като имена?! Това е наивно. Има 5000 души, които да листите като имена. Това е обхвата в понятието „политик“. Такава проверка, каквато аз съм започнал, такава не е правена.

МВР е огромно ведомство, събира се голям обем информация. Добре е политиците да не се месят в работата на това ведомство. Да се спазва този неутралитет. По закон политически поръчки не могат да се изпълняват. Друго е практиката. От дребните неща виждаме, че тези ведомства са превърнати във фабрика за компромати за неудобните хора.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.