Рашков пита за къщата в Барселона: С чии пари е купена и има ли участие Борисов?

Рашков пита за къщата в Барселона: С чии пари е купена и има ли участие Борисов?
Борисов и друг път ще бъде призоваван да дава обяснения пред компетентните органи и по други случаи, останали без изяснение, каза Рашков и за пример даде случаят с къщата в Барселона, който се разследва в Испания.

Това заяви пред БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

„Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли участие Борисов“, запита Рашков. По думите му, има редица други случаи още.

Очаквам Висшият съдебен съвет (ВСС) да няма кворум, за да не се занимае с този „горещ картоф“ или да направят всичко възможно да не разглеждат предложението,

Рашков уточни, че във внесеното предложение на правосъдния министър Янаки

Стоилов до ВСС целта не е личността на Иван Гешев, целта е да се постави по-големия и по-важния въпрос за това как е структурирана нашата прокуратура.

Запитан за случаите с подслушванията, Рашков оповести, че с разрешение на българската прокуратура са били контролирани стотици български граждани,

участвали в протестите през лятото на миналата година.

„Прокуратурата е сметнала, че протестиращите срещу Борисов и Гешев са извършвали престъпление срещу републиката.

Ще информираме парламента скоро, след като той се формира“, заяви още Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.