Рашков проговори за отнетия му секретен допуск: Георгиев да беше прочел закона преди да се изказва

Рашков проговори за отнетия му секретен допуск: Георгиев да беше прочел закона преди да се изказва
„Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз съм бил завеждащ катедра „Наказателно-правни науки“ в УНСС.

Не съм имал абсолютно никаква служебна необходимост да имам достъп до класифицирана информация“.

Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод казаното от бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, че той е с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години, като отнемането е преди две години.

„Пита се в задачата защо към онзи момент не са обявили този факт в медиите? Защо този човек обявява този факт, ако е факт, сега, когато аз заемам длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи? Кому е нужно това след няколко години да се изнася в медиите?, попита Рашков.

Той допълни, че Георгиев не може да го уязви, защото „е твърде скромен в много отношения“.

По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация.

„Преди да се изказват такива като Димитър Георгиев, добре е да се справят със закона. Поне този текст да бяха научили от Закона за защита на класифицираната информация и когато се изказват, да се изказват компетентно“, заяви Бойко Рашков.

Той бе помолен да коментира и казаното от сменения началник на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР Стефчо Банков, че оказва безпрецедентен натиск върху служители на МВР.

„Не виждам смисъл да коментирам изказване на служител, който вече не се ползва от моето доверие. Аз съм снел доверието си от него по сериозни причини“, каза вицепремиерът.

Банков заяви и че Рашков е искал от него шефът на полицията в Пловдив да бъде арестуван в болницата.

„За това вече ще му потърся отговорност, тъй като няма нищо вярно“, заяви силовият министър.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.