Рецептата Dnes: Бутчета с лук и горчица

Рецептата Dnes: Бутчета с лук и горчица

Снимка: Istock

Продукти:

3 стръка праз лук, нарязан

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица масло

8 пилешки бутчета

500 мл пилешки бульон

1 супена лъжица дижонска горчица

75 г заквасена сметана

200 г грах

3 супени лъжици галета

2-3 стръка пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбок тиган, който може да се ползва и за печене във фурна (или използвайте тава). В нея задушете праза на слабо. Добавете маслото към него и разбърквайте внимателно, докато омекне за около 10 минути.

В друг тиган поставете бутчетата с кожата надолу. Запържете ги до кафяво на средна температура. След това обърнете от другата страна и гответе още веднъж до кафяво. Не ви е нужна допълнителна мазнина, но ако кожата на пилето започне да залепва, добавете няколко капки. Прибавете пилешкото към праза в другия тиган.

Излейте подготвения пилешки бульон и оставете да заври. Овкусете с подправки по желание. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Прибавете горчицата, заквасената сметана и граха. Отново оставете да заври, докато сосът се сгъсти. Малко преди да сервирате, можете да смесите магданоза с галетата и да поръсите обилно пилешките бутчета със сместа. Пъхнете тигана във фурната, за да хване коричка за няколко минути.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.