Румен Радев: Нека днес поздравим всички хора, които укрепват българския дух и разпръскват тъмата на подмяната

Румен Радев: Нека днес поздравим всички хора, които укрепват българския дух и разпръскват тъмата на подмяната
Нека на 24 май поздравим всички наши учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух и да разпръскват тъмата на подмяната.

Това каза в поздравлението за днешния празник президентът Румен Радев, предаде bulpress.bg.

Днес честваме най-голямото духовно постижение на нашия народ – създаването на собствена писменост.

„Трябва да помним, че преди повече от 1100 години именно България бе държавата, която спаси тяхното дело.

Започнатото от Кирил и Методий бе продължено от Климет Охридски и Наум Преславски, които със своите ученици и хиляди последователи направиха така, че България да се превърне в духовния и културен център на Славянския свят през Средновековието.

Затова нека днес да отдадем почит на всички творци, книжовници, хора на словото, които през вековете създаваха българската държава на духа, от която и днес продължаваме да черпим сили за нашето духовно възраждане“, каза още Радев.

„Нека на 24 май поздравим всички наши учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух и да разпръскват тъмата на подмяната. Държавата на духа никога не е загивала в България и от нас зависи да го предадем на следващите поколения.

България винаги е вървяла напред чрез просвета, знание и духовност“, допълни той и призова днешният ден да не се политизира.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.