Румен Радев “нокаутира” Кирил Петков: Смешник, който лази в краката на Макрон!

Румен Радев “нокаутира” Кирил Петков: Смешник, който лази в краката на Макрон!
Румен Радев не одобрява прибързаното решение за свалянето на ветото на Северна Македония!

Сваленото вето и неговата цена

Президентът Румен Радев не може да приеме за нормално, че премиерът Кирил Петков не е приел неговото предложение за вписването на българите в конституцията на РСМ, а прие същото предложение, но идващо от френския президент Еманюел Макрон, писа Offnews.bg.

“Заседанието на КСНС продължи 5 часа, в които аз настоявах българите да се впишат в конституцията на Република Северна Македония, но Кирил Петков и неговите министри отхвърлиха това, което приеха вчера, когато то дойде от президента на Франция Макрон” – заяви ген. Радев пред репортери днес.

За него това поведение на българския премиер и целия му екип като цяло е слугинско и поставя бъдещите правителства на България в смешно положение, защото вече всички спорове с македонците ще бъдат безплодни.

Румен Радев отвърна на Киро Канадеца

Според държавния глава НС е поставило България в унизителна позиция, защото няма черно на бяло нищо, с което да се гарантира, че учебниците в РСМ и музеите ще бъдат променени. Само промяна в конституцията не е достатъчна, категоричен е Радев, за когото това е само първата стъпка към свалянето на ветото.

Бившият летец коментира и интервюто на Кирил Петков за британския вестник “Гардиън”, в което нападна жестоко президента, обявявайки, че ще върне руската зависимост в страната ни.

“Това интервю се оказа много важно, защото в него премиерът в оставка призна, че се изнася оръжие за Украйна. Какво ще спирам аз, ако не се изнася нищо? Това е удар по Корнелия Нинова, която отговаряше по тези въпроси”, каза Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.