Румен Радев: Проф. Чирков ще бъде запомнен с благодарност и обич от цялото ни общество

Румен Радев: Проф. Чирков ще бъде запомнен с благодарност и обич от цялото ни общество
Държавният глава се прости с проф. Александър Чирков, който днес почина на 82 години.

„С вяра в доброто и в човешкото достойнство проф. Александър Чирков прие лекарската професия като истинско призвание, което носи през целия си живот с отговорност и удовлетворение.

Прощаваме се със забележителен авторитет в сферата на медицината, вдъхновител на модерната българска кардиология и кардиохирургия.“
Това пише президентът Румен Радев в съболезнователния си адрес до близките и семейството на проф. Александър Чирков, пише Moreto.net.

Държавният глава отбелязва, че проф. Чирков ще бъде запомнен с благодарност и обич не само от хората, на които съвестно и неуморно помагаше, но и от цялото българско общество като ярък пример за достойно извървян житейски и професионален път.

Президентът припомня и думите на бележития лекар, че доброто здраве се постига със знания и любов към пациентите, със съчувствие към тяхното страдание и желание всеки да бъде излекуван и върнат при семейството си.

„Професор Александър Чирков записа името си като пионер в областта на сърдечните трансплантации не само в България, но и на Балканите. Макар и търсен по целия свят, той винаги се завръщаше в родната България“, пише още Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.