Румен Радев: Унизително е Народното събрание да е под дилемата дали този или онзи посланик да бъде поканен (ВИДЕО)

Румен Радев: Унизително е Народното събрание да е под дилемата дали този или онзи посланик да бъде поканен (ВИДЕО)
Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война.

Как да отбраняваме небето си без самолети. Това каза в извънредно изявление президентът Румен Радев.

„На предстоящите консултации за формиране на правителството ще търся и отговор от партиите какви решения предлагат за гарантиране на въздушния суверенитет, защото още дълги години няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, а МиГ-29 догодина ще се приземят.

Още през юни бяха изпратени писма за оферти за самолети. Ако такива се получат, Народното събрание ще вземе решение за инвестиционен разход”, посочи още Радев.

„Правомощия на НС е дали да покани този или онзи посланик. Но, нали разбирате, че е унизително политическият процес в България да е подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства.

Очаквам партиите скоро да върнат фокуса си върху истинските проблеми на българите. Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми, а те са бедност и инфлация.

Ако няма правителство, няма да има и парламент, а България е парламентарна държава. Ако няма правителство и парламент, отиваме на нови избори”, добави Румен Радев.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния караул и отдаде почит пред Паметника на летеца по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.