Румен Радев ще проведе консултации с партиите в понеделник

Румен Радев ще проведе консултации с партиите в понеделник

„Вие наследявате една институция в дълбока криза“.

Това каза президентът Румен Радев в своето обръщение при старта на работата на 45-то Народното събрание.

„Първо, искам да се обърна към вас, народни представители и да ви поздравя с високо отговорната мисия, която българските избиратели възложиха на вас да представлявате народа, да отстоявате неговите права и интереси.

Да сбъднете неговите въжделения. Винаги ще се намери някой, който да ви упрекне в липсата на опит. Чувах същото и когато се пуснах в президентската надпревара през 2016 г. Чувам го и сега. Това не бива да ви обезсърчава“, каза Радев.

В тази зала има достойни политици с парламентарно минало, които в предишните мандати отстояваха парламентаризма. Уважаеми, госпожи и господа, от вас зависи новото Народно събрание да заработи професионално и почтено“, каза още президентът.

В понеделник той ще проведе консултации с партиите. „Безпринципна коалиция може само да задълбочи кризата.

Знаете максимата, че когато всички са в управлението, народът е в опозиция. Нужни са ясни приоритети.

Ясна ценностна рамка. Ясни граници на възможните компромиси и най-вече ясна политическа отговорност, която не се крие зад фигурите на експерти.

Независимо какъв ще е ходът на консултациите и мандатите за съставяне на правителство, парламентът трябва да предприеме незабавни действия за реформа на изборния закон“, подчерта държавният глава.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.