Самонастанил се катун гори кабели, гуми и боклуци върху релси

Самонастанил се катун гори кабели, гуми и боклуци върху релси

Снимка: БГНЕС

Роми, които са се самонастанили в билзост до квартал “Сухата река” в София, палят кабели и гуми върху ЖП релси, за да добиват вторични суровини.

Жителите на квартала са възмутени, че “търсачите на скрап” ги обгазяват ежедневно. Своеобразното депо за добив на вторични суровини е разположено само на метри от гара “Подуяне”.

“В последните няколко години има непрестанни палежи на гуми и кабели. Под вагоните в депото живеят и хора. Горейки тези отпадъци те обгазяват не само нашия квартал, но и съседните”, разказва Петър Петров пред Нова тв.

Той обяснява, че отровните химикали във въздуха са ежедневие, а през зимните месеци, хората изгаряли всякакъв вид отпадъци.

“Това нещо трябва да бъде спряно. Тези хора не могат да живеят тук, защото пребиваването на тази територия не е безопасно. За гражданите намиращи се под вагоните не сме били сезирани”, казва Петьо Николов началник отдел “Сигурност и защита при бедствия” – район “Подуяне”, СО.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.