Скандал Борисов – Ризова! Тя: Замълчете, в този живот, откакто се помня, чужд въпрос не съм задала

Скандал Борисов – Ризова! Тя: Замълчете, в този живот, откакто се помня, чужд въпрос не съм задала
Бившият премиер Бойко Борисов се ядоса на водещата на „Лице в лице“ Цветанка Ризова.

Това стана след нейните думи, че депутати на ГЕРБ са бойкотирали икономическата комисия.

„Няма повече да търпя внушения“, ядоса се той.

„Това не е внушение, а факт“, контрира водещата.

„А защо не ме попитахте за закона за пране на пари защо не влязоха Да, България и ПП?“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Ще ги питам“, отговори Ризова.

„Досега не сте ги питали. Както на вас са ви написали да ме питате, а вчера беше Асен Василев, и не го питахте“, продължи Борисов.

„Ей сега тук трябва да замълчите, г-н Борисов. Замълчете за една секунда. Никога досега, нито в една секунда, някой ми е писал въпросите. Аз си ги пиша, имам си начин на работа“, обясни тя.

„Виждам че са написани“, каза на свой ред политикът.

„В този живот, откакто се помня чужд въпрос не съм задала“, затвори темата журналистката.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори за първи път в телевизионно предаване от доста време насам. Той гостува при Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“ по БТВ. В началото заяви, че е „малко неудобно в такава ситуация да се политиканства“, визирайки намерените 18 мъртви мигранти.

„Горанов още от първия момент си подаде оставката тогава. Не е бил в листите на ГЕРБ, не е бил кандидат за министър в правителства, които сме предлагали. Но аз бих почнал някъде по-отначало. Защото това, което се случва в момента е не само трагедия, а и оценка на това, което се е правило толкова години. Днешният ден ни дава две новини, които опровергават всички наши политици. Първата е, че се справят с границата. Тук не трябва да се обвинява служебното правителство, защото за да има служебно такова политическите партии не са се справили и затова има служебно правителство. Преди две години България беше сочена за пример, че се справя с мигрантите. Второ, протестът започна от другата стра на Министерски съвет преди две годин, когато България беше приета в най-бялата организация – Европейския банков съюз. В един и същи ден започна. Ние бяхме пред МС, а те бяха от другата страна. Говоря само факти. Оставям вие да коментирате и да търсите причинно -следствени връзки“, каза той.

Борисов коментира и новината, че няма да влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 г. „Аз знам, че под мое ръководство с министър Ананиев, преди това Горанов, ние изпълнихме всички технически критерии и получихме политическо решение да влезем в Европейския банков съйз. Отвори ни се вратата на Еврозоната. Затова се казва чакалня. Ние вървяхме заедно с Хърватия, тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе. Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всякакви шансове в момента. Аз съм вярващ човек в Господ и той ми дава възможност да отговоря на всички неща днес“, добави експремиерът.

„Няма да им търпя повече лъжите – нито аз, нито партията и партията е бойна в момента. Асен Василев помпаше инфлацията по чудовищент начин. Той работи целенасочено, за да не влезем в Еврозоната. А Алексей Петров, когато тогава Цветанов беше министър, а главен прокурор Велчев, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам подобна операция. Защото днес някой щеше да каже защо си възпрепятствал. Впоследствие той беше оправдан по всичко. И за да няма никакви спекулации – ние с него цял живот сме противници, не врагове, винаги и в спорта и в живота, но той беше най-добрата барета. И ако Христо Иванов, особено пък ген. Атанасов, които си позволяват да говорят за Алексей, знаят неговото минало, когато като барета задържа най-големия терорист в Европа. Мисля, че беше на централна гара, който си носеше граната с издавен шплент, за да може ако го застреля снайперист, и винаги се движеше с хора, да ги убие, той се хвърли в него и го неутрализира“, обясни Борисов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.