Скандал! Тагарев иска да даде на Украйна единствената брегова противокорабна система „Рубеж“

Скандал! Тагарев иска да даде на Украйна единствената брегова противокорабна система „Рубеж“
Министърът на отбраната Тагарев готви ново пъклено дело. Този път той иска да предаде на Украйна единствената за България брегова противокорабна система “Рубеж”.

За целта уговаря военните капацитeти в Министерството на отбраната, както и в Генералния щаб, да дадат становище, че системата “Рубеж” е излишна за България и можем без нея, съобщи сайтът „Афера“.

Системата е много скъпо съоръжение, купено от руснаците в периода 1985 – 1990 г. за 90 млн. рубли, плюс около 30 млн. рубли за боеприпаси. Това е единствената защита на България откъм брега! “Рубеж” стреля на 400 км разстояние.

Предоставянето й от българска страна на Украйна, означава, че украинците могат да го ползват срещу руски територии, което моментално ни прави категоричен участник във войната, като лишава държавата ни от единствената защита откъм брега.

В момента Тодор Тагарев оказва тотален натиск върху подчинените си във военното министерство да дадат становище, че “Рубеж” е излишна и не трябва на България, за да може да внесе такова становище в Парламента и да бъде гласувано ЕДИНСТВЕНАТА БРЕГОВА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ да бъде предоставена на Украйна.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.