След взрива в “Арсенал”: Какво е състоянието на пострадалите?

След взрива в "Арсенал": Какво е състоянието на пострадалите?

Снимка: БГНЕС

В сряда сутрина избухна взрив в склад за боеприпаси в завода “Арсенал” в Мъглиж. При инцидента пострадаха шестима души, съобщи Нова ТВ. 

“Четирима от пострадалите още вчера бяха обслужени амбулаторно и бяха освободени за домашно лечение. Двама от тях, един мъж и една жена, остават в болницата, тъй като нараняванията им са в областта на главата и имат нужда от по-дълго наблюдение. Няма опасност за живота им”, коментира Гергана Микова, областен управител на Стара Загора.  

Още по темата

11 мар 2020 14:30

4

11 мар 2020 10:36

6

Все още се изясняват причините за инцидента. От прокуратурата и от Националната следствена служба заявиха, че основната версия, по която работят е умишлено предизвикване на взрива. Следователите коментираха, че в склада са се съхранявали нова къпсул-детонатори. Затова изцяло отпада предположението ерозия да е станала причина за взрива. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.