Спецакция на пътя в Пловдив, 23 задържани

Спецакция на пътя в Пловдив, 23 задържани

Снимка: БГНЕС

23-ма души са задържани от пловдивската полиция при специализирана и мащабна акция на пътя под наблюдението на прокуратурата.

Двама души са арестувани заради подкуп.

Били са проверени 2011 МПС и 2633-ма водачи като са съставени 179 акта и 201 глоби по фиш.

За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи. Двама от проверените водачи-един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл.304 а от НК.

При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества.

52 от автомобилите пък са били технически неизправни.

Установени са нередности и в документацията – 10 от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност , а 49 от проверените лица са били с нередовни документи.

Най-голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5-ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най-високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.