Хиляди зад проф. Илчев след скандала в БНТ, а той потвръди: Да, управляват ни нищожества! (ВИДЕО)

Хиляди зад проф. Илчев след скандала в БНТ, а той потвръди: Да, управляват ни нищожества! (ВИДЕО)
Ден след обществената буря, която проф. Иван Илчев предизвика с изказването си

„Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, казани в национален ефир, смелият историк не се отказва от думите си и не съжалява за тях.

Бившият ректор на Софийския университет бе гост на празничното студио по БНТ в деня на Националния празник Трети март, в което той коментираше чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети. Водещата на предаването прекъсна думите му, за да включи пряко от връх Шипка речта на парламентарния шеф Цвета Караянчева. Тогава докато течаха кадрите от историческия връх зад кадър се чуха откровените думи на проф. Илчев по адрес на управляващите.

„Не искам да влизам в мръсни политикански игри. Казах си мнението в личен аспект на събеседника до мен – режисьора Виктор Божинов. Това дали микрофонът е бил включен или не, не е моя работа. Това е дело на техническите служби“, заяви днес пред Lupa.bg проф. Иван Илчев.

На въпрос дали би ли се извинил на Цвета Караянчева заради думите по неин адрес историкът каза: „Аз говорих в множествено число за политически елит.“

„Не бих искал да коментирам повече, защото ще ме обвинят, че трупам някакъв политически капитал, а не това ми е целта“, каза пред Lupa.bg проф. Иван Илчев

Хиляди българи скочиха днес в подкрепа на бившия ректор на Софийския университет след техническата „грешка” на БНТ, която произведе скандала на седмицата.

Левият политик Георги Кадиев, например, написа следното:

„Става ми жал за Цвета Караянчева, но и за българския парламент. За нея, защото е слабохарактерна и позволи Борисов, а сега и проф. Илчев, да си го изкарват на неин гръб. Сега вече е късно да направи каквото и да е, ще загуби мястото в Кърджали и ще остане в историята единствено с определението ПКП.

Но още повече за българския парламент и българското правителство, защото Илчев каза на глас това, което знаем: нищожества стоят начело на държавата”.

Не толкова дипломатични са обикновените българи.

Виолета Савчовска пише следното: „А Вие смятате, че Караянчева е имала шанс да остане в историята с нещо друго, освен ПКП? Само си помислете, че това недоразумение вече ще седи наравно с Петко Каравелов, Петко Р. Славейков, Стефан Стамболов, Драган Цанков. Трябва да ни е срам, не да я жалим.

Велико Великов пък смята, че „ПКП е унижение за Парламента и за всички нормални българи. С интелект, външност и обаяние, подходящи за паднала квартална пивница…. Позор за България!!!

Елизабет Станева откровено аплодира екс ректора на СУ: „Проф. Илчев днес тури нова белязка на ПКП. Адмирации!”

Калин Манолов е доста по-многословен:

„Сутринта по БНТ1 бившият ректор на СУ проф. Илчев се бил изпуснал в ефир зад кадър по адрес на ПКП-то: „Боже, какви нищожества управляват днес България!“ Напълно е прав, но ми се щеше да не беше се „изпускал“, а да го беше казал открито в ефир. И не само по адрес на това, които имаме като председател на Народното събрание. Целият пореден парвенюшки кръг, самопровъзгласил се за елит, се състои от нищожества. Докато е така, в България ще има само подарена „свобода“. П.С. Караянчева била казала, че изкачването на Шипка калява духа. Нищожествата нямат дух”.

ЕТО И ОЩЕ МНЕНИЯ ОТ ФОРУМИТЕ:

Браво! Няма случайни неща! Но всички с мълчанието си ги издигнахме тия нищожества! Плевелите като не ги оскубеш овреме- избуяват! Ей това се случи – бурена герб се разпростря смъртоносно и унищожава България! Грабят и крадат като за последно!

Получава веднага една грозданка!

Чуйте какво каза бившият ректор на СУ към края на видеото:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.