Хотелите у нас са готови за летния сезон със стриктни стандарти

Хотелите у нас са готови за летния сезон със стриктни стандарти

Снимка: Pixabay

Хотелските вериги и туристически бизнес у нас са готови и чакат да паднат ограничителните мерки срещу коронавируса, за да могат да започнат работа. Този сезон ще се говори за т.нар. ДДС туризъм – достъпност, достанция и сигурност. Това каза проф. Стоян Маринов, преподавател в Икономическия университет – Варна, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria

Проф. Маринов коментира, че хотелите по Българското Черноморие вече се подготвят да възобновят дейностите си при специални правила. Те включват осигуряването на сигурност за туристите, спазването на определени хигиенни условия и правила за социална дистанция.

Според него Европейският съюз е закъснял и чака общ контрол. “Но големите хотелски вериги вече са разработили стандарти и партньорите им ги изпълняват”, допълни той.

“Пример за такъв стандарт е обособяване на зони на рецепцията, за да няма струпвания. Португалия, например, е разработила доброволно такива стандарти. Така показват, че дестинацията е сигурна. В това направление закъсняваме малко и трябва да побързаме”.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.