Хранилка за търтеи: Общински съветници в София взимали по 5 хил. лв. заплата като бордоваци за нищо работа

Хранилка за търтеи: Общински съветници в София взимали по 5 хил. лв. заплата като бордоваци за нищо работа
Бившият депутат от БСП Георги Кадиев атакува лидера на „Спаси София“ Борис Бонев.

Причината е участието му в Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ).

Бонев понастоящем е съветник в Столичния общински съвет (СОС). Той е и начело на кандидатската листа за местния парламент там на коалицията между „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Спаси София“ за изборите на 29 октомври.

„Слушам по бТВ Васил Терзиев, който обяснява как управителните съвети на разни общински фондове имат повече членове, отколкото служители. Прав е. Това обаче не пречи на водача на листата на ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев да кисне в съвета за управление на Столичния общински приватизационен фонд и да прибира по 3-4 хил. лв. на месец без никаква работа.

Знам това, защото някога и на мен го предлагаха (отказах). Ето това е лицемерие. След като сте същите като тях, не ми се правете на реформатори“, написа Кадиев, който е роден в Бургас, във фейсбук вчера.

По-късно той добави: „Съветът на директорите на столичния Специализиран общински приватизационен фонд (СОПФ) се състои от 13 (!) души, общински съветници, от всички партии.

Всички платени по 3-4 хил. лв. на месец, събират се веднъж на 2 седмици по за 2 часа, приемат някакви доклади за все по-липсваща приватизация. Даже и годишният доклад за 2022-а не са посмели да публикуват, да не се смеем. Класическа законна хранилка. Затова бягах от нея.

Бордът на директорите на Амазон е от 10 души, на Тесла – 8, на Епъл – 9. Приходите на Амазон за 2021-а са 469.9 млрд. долара. На СОПФ – 7 млн.лв. Още ли мислите, че Фандъкова се грижи за парите ви?“

Днес Кадиев пък обяви в социалната мрежа, че направил проучване за СОПФ.

„В периода до около 2019-а възнагражденията на 13-е членове са около 3 хил. лв./месец, при едно заседание месечно. После сред тях се нарежда и Борис Бонев, уж да разследва бившия председател на фонда Орлин Алексиев. За 4 години – ни дума. Заплатите стигат 4 хил. лв. месечно.

В един момент стигат 5 хил. лв. месечно. Заседанията оредяват, защото няма доклади за гледане. Няколко месеца поред няма нито едно заседание. Заплатата върви. Хранилка. И всички, без изключение, са на нея. Така Фандъкова си купува опозицията. Тази сглобка върви от години. И ще продължи и след изборите. Шарлатани“, заключи Георги Кадиев, който последно гравитира около коалицията „Левицата“.

„Флагман“ потърси за коментар Борис Бонев, но засега той не отговаря.

Преди време темата за участието на общински съветници в бордове към общината повдигна и Методи Лалов от „Демократична България“ (ДБ).

Той дори бе водач на групата съветници на ДБ, но влезе в конфликт с тях и подаде оставка от лидерския пост. Впоследствие Лалов бе изключен от партия „Да, България“, а сетне той напусна групата на ДБ в СОС и сега се води „независим“ съветник.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.