Честваме 144 г. от епопеята: Радев със слово на връх Шипка, Борисов и Трифонов не се очаква да присъстват

Честваме 144 г. от епопеята: Радев със слово на връх Шипка, Борисов и Трифонов не се очаква да присъстват
Днес честваме 144 години от Шипченската епопея. В чествания ще се включи и президентът Румен Радев.

В 12.00 часа президентът Радев приеме почетния строй на Националната гвардейска част на връх Шипка.

Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий и духовници от Българската православна църква ще отслужат заупокойна молитва в памет на загиналите български опълченци и руски воини.

В 12.20 часа Румен Радев ще произнесе слово, след което ще поднесе венец на Паметника на Свободата и ще отдаде почит пред паметта на загиналите герои за свободата на България, предава Стандарт.

Това се случва за пети път, откакто Радев е държавен глава.

За разлика от него, не се очаква посещение на върха от страна на Бойко Борисов, нито на лидера на спечелилата последните избори Слави Трифонов.

Там няма да е и Карадайъ….

От 16.20 часа президентът Румен Радев ще посети Историческия музей в Нова Загора, след което ще се срещне с дейци на културата и общественици в Клуба на дейците на културата в читалище „Д.П.Сивков – 1870“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.