Чорбанов разби мита за заразяването с К-19: Да хванеш хляба в магазина и да се заразиш – пълни глупости!

Чорбанов разби мита за заразяването с К-19: Да хванеш хляба в магазина и да се заразиш – пълни глупости!
Доц. Андрей Чорбанов счита за безумни някои от теориите за COVID-19!

Имунологът доц. д-р Андрей Чорбанов, който работи в БАН, твърди, че много от нещата, които са се говорили и разпространявали за COVID-19 в последните месеци, не отговарят на реалността. Сред тях са и начините на зарязяване.

Лекарят от БАН, който е специалист именно в областта на вирусите, разкри в ефира на БТВ, че няма как коронавирусът да се предаде чрез пипане на предмети и въобще всякакви повърхности. Той се предава само от човек на човек, пише Eurocom.bg.

„COVID-19 се предава само от човек на човек, тъй като извън човешкия организъм той не може да живее. Затова митът, че можеш да се заразиш, ако пипнеш хляб или кашкавал в магазина, е само мит.“ – разкрива д-р Андрей Чорбанов.

Според него едно от доказателствата за това е, че в света има около 5 млн. заразени с Ковид-19, а това е нищожна цифра в сравнение с грипа.

Доц. Чорбанов не смята, че ваксините ще спрат коронавируса, а по-скоро те ще дойдат в един момент, в който заболяваемостта вече ще е спаднала, защото повечето хора вече ще са изкарали вируса, писа БЛИЦ.

„Имайте предвид, че между 38 и 50 % от населението на всяка страна няма изобщо да се сблъска с коронавируса. Това е така, защото има силна вътреклетъчна защита и имуннната му система е изградена много стабилно.“ – казва още д0ц. Чорбанов.

Припомняме, че месеци наред от НОЩ твърдяха, че Ковид-19 може да бъде прихванат от всякакви предмети. Някои информации дори сочиха, че вирусът стои цели 3 дни върху повърхности.

Това се оказва абсолютно невярно и Чорбанов недоумява как може такава информация да е била разпространявана толкова убедително. Според него по този начин са стресирали хората, че коронавирусът е навсякъде, а всъщност той е само в заразения човек.

Доц. Чорбанов дори твърди, че не е задължително да се заразиш с коронавирус, ако контактуваш със заразен или болен. Заразата става само при много интимен контакт, например ръкостискане, след което следва пипане по лицето.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.