Шествие скандира „Да живее Русия“ преди издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София

Шествие скандира „Да живее Русия“ преди издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София

Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март, на който честваме 145-ата годишнина от Освобождението, се състоя пред паметника на Незнайния воин в София.

Малко преди да започне церемонията по бул. „Цар Освободител“ премина шествие на Национално движение „Русофили“.

Хората развяваха националните знамена на България и на Русия, спряха се пред паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“, скандирайки: „Да живее Русия“, съобщава БТА.

Присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на отбраната Димитър Стоянов, заместник-министрите Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на дипломатически мисии у нас, граждани. Сред присъстващите на церемонията бяха и други министри, представители на политически сили, посланици.

При изпълнение на националния химн от Гвардейският представителен духов оркестър беше произведен салют от двадесет артилерийски залпа.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част. По-късно днес предстои тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред президентството.

От 18:30 ч. на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

Малко преди да започне церемонията по издигането на флага, по бул. „Цар Освободител“ премина шествие на Национално движение „Русофили“. Хората развяваха националните знамена на България и на Русия, спряха се пред паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“, скандирайки: „Да живее Русия“.

Хиляди софиянци присъстваха на церемонията по издигането на националния флаг по случай 145 години от Освобождението на България. Въпреки дъжда, те бяха край храма „Св. Александър Невски“.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова отдадоха почит на загиналите за свободата на България, а заедно с тях бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова и военният министър Димитър Стоянов.

След това Радев положи венец на паметника на Незнайния войн.

На мястото присъстваха и много политици, посланици, историци и общественици.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.