Ще остане ли жив на острова в “Десет малки негърчета”

Още една вечер с мистериозната история на Агата Кристи и най-продаваната й книга “Десет малки негърчета”. Днес ще стане ясно как ще завърши историята, пратила десетима непознати на самотен остров Индиън Айлънд.

Изолирани на крайбрежната ивица край Девън в Северна Англия, персонажите започват мистериозно да изчезват под съпровода на невинна детска песничка.

Докато един след друг губят живота си, останалите живи намират 10 фигурки на масата, които също намаляват с по бройка, колкото са и жертвите.

Още по темата

24 май 2020 11:37

9

Ясно става, че между присъстващите няма невинен. Всеки таи история от миналото, която сега се изправя пред него. Първата част бе показана на 24-и май по телевизия Bulgaria ON AIR.

Тогава така и не стана ясно кое е семейство Оуен и защо иска да си разчисти сметките със своите “гости”. И както винаги в романите на Агата Кристи, не самата криминална история, а причино-следствените връзки за случващото се, разкриващи обществените нагласи и характери, са ценните в наратива.

Режисьорът Крейг Вивейрос  подрежда нравите в Англия през 20-те години на миналия век, когато военните времена са дали своя принос за реакциите на хората, за постъпките им.

Чувството на обреченост от затвореното пространство, от което бягството е невъзможно и детското стихче, което посочва, че отново ще има жертва, са допълнителен щрих в напрегнатата атмосфера. Всеки се изправя срещу  останалите, подозирайки го, че именно той е убиеца.

Принос за успеха на сериала е и интригуващата актьорска игра на актьори като Сам Нийл (“Пианото”, “Джурасик парк”), Миранда Ричардсън ( “Хари Потър”), Чарлз Денс ( “Игра на тронове”), Ейдън Търнър ( “Хобит” и сериала “Полдарк”).

Как ще свърши историята и ще остане ли жив на острова, гледайте “Десет малки негърчета” на 31-ви май от 19.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.