Хампарцумян: Еврото ще остави на улицата много търтеи на държавна службица!

Хампарцумян: Еврото ще остави на улицата много търтеи на държавна службица!
Администрацията трябва да бъде бутана от общественото мнение, добави банкерът

Според банкерa Левон Хампарцумян трябва да се направи всичко възможно за по-бързото ни влизане в еврозоната. Ако има амбиция това да стане в средата на другата година, по-добре да бъде дефинирано”, каза финансовият експерт.

„Да, някои не са готови, но те няма да са готови и след 10 години – предприятия с ниска степен на автоматизация, със зле обучен персонал – нямат голяма перспектива и с евро, и без евро”, коментира банкерът в ефира на NOVA.

„Има един феномен в маркетинга – предложението поражда търсене. Влизането в еврозоната има и дисциплиниращ ефект. В един момент ще се окаже, че едни хора – в администрацията, в бизнеса, не им е мястото там, където са”, каза Хампарцумян.

Според него нивото на живот в няколко града в България е средно европейски. „Това, че има места, където хората живеят примитивен живот, е проблем на развитието на държавата и на управление и много други неща. Администрацията трябва да бъде бутана от общественото мнение. Ако не стане, поне да знаем, че сме опитали”, каза Хампарцумян.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.