Адвокат Мария Шаркова за лекаря, взел 1500 лева за преглед на морето: Всяка година има подобни казуси

Всяка година възникват подобни казуси.

Цените на услугите могат да варират щом не са с договор към НЗОК.

Трябва да има ценоразпис и по него трябва да бъдат разяснени цените, ако са само на български език. Не може да има два ценоразписа – един за българи и един за чужденци. Защо няма регулация на цените – аз не мога да отговоря.

Това заяви адвокатът по медицинско право Мария Шаркова в ефира на Нова телевизия по повод случая, при който лекар взе на чужденци близо 1500 лева за преглед в курорта „Златни пясъци“

По думите ѝ в различните държави има различна регулация и таван на цените. „Много често хората, които са в чужбина са с медицински застраховки и ззастрахователите поемат част от разходите“, обясни тя.

„По Черноморието много специалисти не сключват договор със Здравната каса, защото смятат, че заплащането е много ниско и определят сами цените на услугите си.

Трябва да се провери точно какъв е видът на медицинския център в „Златни пясъци“ и какво точно се е извършило като услуга“, обясни още тя.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.