Исторически ден: Радев подписа закона срещу ЛГБТ пропагандата в училищата

Президентът Румен Радев не е наложил вето върху поправките в Закона за предучилищното и училищното образование,

свързани със забраната на пропагандата и популяризирането на “нетрадиционна сексуална ориентация” в българските училища.

Това се случва въпреки въпреки призивите от Съвета на Европа и противници на закона.

От съдържанието от броя на “Държавен вестник”, който ще излезе в петък, 16 август, се вижда, че предстои обнародването на промените, инициирани от “Възраждане” и минали с помощта на ГЕРБ.

Проектът беше внесен от “Възраждане”, но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Припомняме, че неправителствени организации внесоха по-рано тази седмица в президентството искане държавният глава да наложи вето.

Стана ясно, че до момента в подкрепа на инициативата има събрани над 7000 подписа, които също бяха предадени в президентската институция заедно с искането за вето.

В резултат на законодателните промени тази вечер ще има проест и контрапротест пред президентството. Мотото на едната проява е “Вето на закона на омразата”.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.